On top of your world…
18 juni 2022
Meer, sneller, beter én goedkoper. Kan dat?
6 oktober 2022
Show all

Missie, Visie … en dan?

Elke zichzelf respecterende onderneming heeft ergens ooit een afspraak met zichzelf gemaakt over wat ze wil zijn voor haar stakeholders. Ergens, ooit? Dat klinkt wat flauw misschien, toch zijn die missie en visie vaak naar de achtergrond verdwenen. Mijn advies: haal ze tevoorschijn en leef ernaar. Want ze geven jou richting in datgeen je dagelijks doet. De juiste richting. Direct naar jouw doel...

Elke zichzelf respecterende onderneming heeft ergens ooit een afspraak met zichzelf gemaakt over wat ze wil zijn voor haar stakeholders. Ergens, ooit? Dat klinkt wat flauw misschien, toch zijn die missie en visie vaak naar de achtergrond verdwenen. Mijn advies: haal ze tevoorschijn en leef ernaar. Want ze geven jou richting in datgeen je dagelijks doet. De juiste richting. Direct naar jouw doel.

 

Mijn visie op coaching luidt: Ieder mens heeft recht op een plezierig leven en heeft dat grotendeels zelf in de hand. Soms kun je daarbij wat assistentie gebruiken. Maak daar gebruik van. Een goede coach zet jou (weer) aan het roer van je eigen leven zodat je de juiste koers kunt varen. Jóuw koers.

Mijn missie als jouw coach: Op een betrokken, eerlijke en objectieve manier laat ik je inzien waar je antwoorden kunt vinden op je levensvragen of vragen over jouw persoonlijke -, zakelijke – of loopbaanontwikkeling. Daarbij laat ik je jouw innerlijke krachtbronnen (her)ontdekken en leer ik je hoe je die kunt benutten. Op een manier die goed is voor jou en jouw omgeving.

Hoe ziet jouw visie eruit? Op je bestaan, op je werk of die van jouw bedrijf. En hoe luidt jouw missie, waarvoor ben jij of is jouw onderneming hier op aarde, waar wil je naartoe? Kloppen beide nog en lig je op koers? Als het antwoord hierop “nee” is of “ik weet het niet”, bedenk dan dat je stuurloos bent.

Succesvolle mensen en ondernemingen danken hun succes aan focus. Ze houden zich vast aan hetgeen ze in geloven en willen bereiken. Ze ‘ademen’ hun visie en missie. Ik werkte ooit voor Apple, een mooi voorbeeld van een bedrijf met ontzettend gedreven medewerkers die dagelijks geïnspireerd werden en worden door de missie van dit innovatieve bedrijf. Aangevoerd door overtuigende managers (leiders) die – in alles wat ze doen – steeds checken of dat klopt met hun missie.

Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om focus te houden op je doel, je missie. Ik heb vaak meegemaakt dat (nieuwe) medewerkers echt niet wisten welke missie hun bedrijf had. Zelf managers die het niet wisten. Ik kon ze helpen hun gezamenlijke focus weer op het bedrijfsdoel te richten. Dat zorgde voor de juiste flow, dat was het begin van succes…

Herken je iets van dit verhaal? Herken je dat gebrek aan richting en duidelijkheid? Dan kun je wel wat hulp gebruiken om die flow weer op gang te brengen. Bel of mail me gerust en ik kom je helpen. Samen zorgen we dat jij of jouw bedrijf weer de goede kant op gaat. Jouw doel achterna, full (s)team ahead.


Jan Massier is founder van BePresent, verandermanager en gecertificeerd NLP-coach. Met 30 jaar ervaring op verschillende (management)niveaus in de IT-wereld ondersteunt hij professionals van uiteenlopende IT-organisaties bij vraagstukken over organisatie- en persoonlijke ontwikkeling.

%d bloggers liken dit: