IT moet oplossingen maken die waarde opleveren voor de business. Veel organisaties zijn echter ontevreden over de IT-afdeling of -leverancier. Er gaat te veel mis. Door verkeerde verwachtingen, slechte communicatie en ABC-factoren: the Attitude, Behaviour & Culture of ICT. En dat is een enorm risico in tijden van verregaande digitalisering. Wij adviseren en coachen organisaties hoe IT de juiste waarde levert vanuit het motto: voordoen, samen doen, zelf doen. Dit gaat dus niet over techniek, dit gaat over het managen van de peoplefactor in IT.

De wereldwijde nr. 1 klacht van organisaties is dat hun IT-afdeling geen begrip heeft van businessprioriteiten. Ook wordt niet goed uitgelegd hoe IT bijdraagt aan de strategie en toegevoegde waarde heeft voor de business. Hierdoor gaat er heel veel mis! Een enorm risico voor je bedrijfsvoering!

Wij helpen organisaties de werkrelatie tussen business en IT te verbeteren. Daar komt veel bij kijken. We beginnen met het laaghangende fruit. Daarbij komen elementen uit de ABC of ICT aan bod: inzicht in de cultuur rondom IT en hoe klanten en IT-ers die ervaren. Daarnaast maakt communicatie een groot deel uit van de oplossing. Uiteraard gaan we aan de slag met de persoonlijke uitdagingen van de verantwoordelijke IT professional(s).

De effecten van een goede aansluiting van IT met de business zijn o.a.: toename klanttevredenheid, blijere medewerkers, minder risico voor de bedrijfsvoering en betere bedrijfs- en IT-resultaten.

Bij IT-werk ligt de nadruk op technische vaardigheden van de IT-er. Vaak specialisten op het gebied van bijv. informatie architectuur, hard- en software engineering, service management, frameworks zoals CMM, ITIL of COBIT, methodieken als PRINCE II, Agile-scrum, DevOps. Naast deze harde skills, vraagt IT ook om soft-skills. Rapporten wijzen dat uit, klanten roepen het al tijden. Dat gaat o.a. over:

Luisteren naar de klant     |     Kennis hebben van de bedrijfsdoelen     |     Samenwerken en helder communiceren – naar collega’s, klanten en management     |     Begrijpelijke documentatie maken voor de doelgroep     |      Empathie – je kunnen verplaatsen in de klant     |      Quality Assurance     |      En meer…

Wij adviseren en coachen IT-ers bij de ontwikkeling van hun soft-skills en dragen direct bij aan hun professionele ontwikkeling, persoonlijke groei en carrière.

IT-ers hebben de naam dat ze niet goed communiceren. In de IT-wereld voert techniek de boventoon, methodieken en standaarden zitten verweven in de cultuur. IT blijft echter mensenwerk. Ook de IT-afdeling heeft vaak moeite met de communicatie naar haar stakeholders: klanten, gebruikers, de business.

Wij helpen IT-organisaties en IT-professionals communicatief te worden naar de business en leren ze helder en proactief te communiceren naar de klant, collega’s en het management. Het resultaat is beter begrip van de IT-dienstverlening, meer vertrouwen in en een beter imago van IT.

Onze aanpak richt zich op het vinden van oplossingen voor individuele vragen en het versnellen van je persoonlijke en professionele groei. Want als werknemer of manager ervaar je momenten waarop je support kunt gebruiken. Kijk maar naar de voorbeelden van veelvoorkomende situaties hieronder. Of heb je andere persoonlijke uitdagingen waar je niet verder mee komt? Vaak kom je daar alleen niet uit. Dit zijn vragen waar we jou bij kunnen coachen.

Je wilt meer uit jezelf en je werk halen     |     Je wilt al langer hogerop maar je twijfelt ook nog steeds     |     Je hebt nog steeds diezelfde baan, terwijl je er zowat in wegkwijnt     |     Je voelt weinig energie, je voelt je uitgeput     |     Je vindt het lastig om de verantwoordelijkheden van jouw functie te dragen     |     Je vindt delegeren lastig en doet daarom (te) veel zelf     |     Je ervaart een conflictsituatie op je werk en weet even niet een oplossing     |     Staat jouw vraag er niet bij? Gebruik dan het contactformulier en leg ‘m aan ons voor.

Dit is voor IT-teams die beter willen functioneren, betere resultaten willen bereiken en meer plezier willen bij het volbrengen van hun opdracht. Onze aanpak brengt de motivatie terug in je team om gericht aan je doel te werken. Daarbij spelen missie, visie en strategie een cruciale rol. Ook is het van belang dat de persoonlijke sterktes en kwaliteiten van elk teamlid ingezien worden door andere collega’s. Dat leidt tot een betere rolverdeling. Verder komen diverse communicatiefacetten aan bod en zorgen we voor ontspanning in het team om de creativiteit aan te wakkeren.

Hoe en waar we dat doen? Bij jou op locatie? Dat kan. Maar we bieden ook een mooi alternatief in de vorm van een impactvolle workshop in Terpboerderij Stilleven, garantie voor een goede bonding en motivatie.

Jouw vraag?

Een kennismakingsgesprek behoort tot de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend. Bel me gerust.

Tel.: 06 5111 0090