BePresent is de naam van mijn advies- en coachingspraktijk voor IT-professionals en -organisaties. Mijn missie is gericht op het ontwikkelen van jouw persoonlijke en professionele vaardigheden en het aanwenden van jouw volle potentieel. Samen halen we het beste uit je naar boven. Dat is goed voor jou, je omgeving, de IT-organisatie én je klanten.

BePresent oprichter Jan Massier kl
Als ervaren ICT-er én gecertificeerd NLP mastercoach (NLP, een zeer effectieve methodiek voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie) ga ik altijd uit van het volgende: “Alles is mogelijk!”* Dát wil ik je graag laten ervaren, bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt je persoonlijke of zakelijke doelen te halen. Of wanneer je als team blijft hangen in oude routines. Want ja ‘old habits die hard’, nietwaar? Als je meer van me wilt weten bekijk dan hier mijn CV of neem contact op.

 

* Dat alles mogelijk is heb ik recentelijk ook zelf weer mogen ervaren. Vanwege gezondheidsproblemen van mijn geliefde partner hebben we het roer omgegooid. Van de Randstedelijke drukte zijn we in 2018 in Friesland beland. Daar heb ik al mijn skills aangewend om mijn Terpboerderij Stilleven te verbouwen tot een unieke vergaderfaciliteit met overnachtingsmogelijkheden. Ik heb mijn doel van toen gerealiseerd. Met een duidelijke visie en veel durf, creativiteit, doorzetting en projectskills.

Persoonlijke omstandigheden binnen mijn gezin hebben ervoor gezorgd dat ik me samen met mijn vrouw in 2018 heb gevestigd in Noord-Nederland. Dit is sindsdien mijn vaste werkgebied. Eerst heb ik hier mijn monumentale boerderij – Terpboerderij Stilleven – gerestaureerd en verbouwd tot woonhuis en luxe B&B met vergaderfaciliteiten. Sinds dit project gereed is, ondersteun ik IT-organisaties die actief zijn in de noordelijke regio. Want ook hier is heel veel te doen en ik zit graag dichtbij mijn klanten.

Neem gerust een kijkje op de site van Terpboerderij Stilleven, dan krijg je een indruk van het meest bijzondere project dat ik ooit gerealiseerd heb.

Tijdens mijn jarenlange ervaring op alle niveaus binnen IT-organisaties heb ik een scherpe kijk ontwikkeld op verschillende ontwikkelingsfacetten van IT-professionals, -teams en de IT-organisatie. In 2006 ben ik verzelfstandigd en richtte BePresent op met als motto: “Presenteer jezelf, laat jezelf zien. Als persoon, als bedrijf. Be present, hier en nu!”

Nu coach ik IT-professionals in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en adviseer ik IT-executives rondom hun dagelijkse uitdaging om de IT-functie binnen hun organisatie optimaal te laten draaien. Daarbij ligt mijn focus op de ontwikkeling van niet-technische skills zoals communicatie, aansluiting vinden bij klanten, verdiepen in bedrijfsdoelen, motiveren, overtuigen, ‘nee’ kunnen zeggen en meer. Het hogere doel is een gemotiveerde en loyale workforce, tevreden klanten en goede (bedrijfs)resultaten.

Onderzoek toont aan dat missie, visie én kernwaarden de belangrijkste redenen zijn voor mensen om bij een organisatie te willen werken. Dus heb ik ze voor mezelf, maar belangrijker nog voor mijn klanten hier opgeschreven. En zo werk ik al jaren…

Betrokken en betrouwbaar: Ik ondersteun de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mijn klanten. Dit vergt serieuze aandacht voor jou en betrokkenheid van mij als adviseur/coach. Als klant moet je er dus op kunnen vertrouwen dat jouw adviseur er steeds voor je is. Van begin tot eind.

Deskundig: Ik kan veel en ik weet veel. Maar niet alles. Daarom blijf ik mezelf ontwikkelen. Sinds een paar jaar ben ik een gecertificeerde NLP-coach. Daarnaast heb ik verstand van IT en heel veel ervaring in dit mooie vakgebied. Wanneer een klant beter geholpen is met expertise buiten mijn eigen domein, dan help ik je de juiste deskundigheid te vinden.

Open, eerlijk en plezierig: Ik zet me in voor een plezierige werksfeer waarin we in openheid kunnen samenwerken. Een sfeer waarin ruimte is voor feedback, verbeterkansen en ondersteuning worden geboden en waar gelachen wordt.

Over kernwaarden gesproken: Heb jij die gedefinieerd? En zijn ze gecommuniceerd? En waaruit blijkt dat die nagestreefd – of beter nog – nageleefd worden? Weet dat je mensen richting nodig hebben. Ik kan je helpen.

Coachingspraktijk BePresent - Terpboerderij Stilleven
Ik heb het voorrecht om elke dag te mogen werken vanuit mijn eigen, bijzondere en zeer inspirerende vestigingsplek Terpboerderij Stilleven in het pittoreske Jannum. Voorzien van alle gemakken en middelen, biedt deze locatie ook uitstekende mogelijkheden als uitvalsbasis voor mijn klanten die in alle rust willen vergaderen, waar we coachingsessies houden en teambuildingactiviteiten organiseren.

Wat is jouw missie?

Wanneer je knelpunten ervaart – persoonlijk of binnen je organisatie – of je mist richting, dan kom je nooit bij je doel. Wil je dat veranderen? Neem contact op voor een eerste vrijblijvend gesprek. Dan stellen we samen vast of en wat ik voor je kan doen om jouw doel te bereiken.

Tel.: 06 5111 0090