BePresent is de advies- en coachingspraktijk voor IT-professionals en -organisaties, opgericht door Jan Massier. Mijn missie is gericht op het ontwikkelen van jouw persoonlijke en professionele vaardigheden en het aanwenden van jouw volle potentieel. Samen halen we het beste uit je naar boven. Dat is goed voor jou, je omgeving, de IT-organisatie én je klanten. Sinds 2022 werk ik samen met Lex List van 2XL Interim Management en Rob Miggelbrink van Deinceps IT Consulting (juli ’23).

BePresent oprichter Jan Massier kl
In 2006 heb ik BePresent opgericht, communicatiebureau voor ICT-organisaties. Sindsdien heb ik vele IT-organisaties – interne en externe – geholpen bij het verbeteren van hun communicatie, implementaties en people management. Als ervaren ICT-er én gecertificeerd NLP mastercoach ga ik altijd uit van het volgende: “Alles is mogelijk!”* Dát wil ik je graag laten ervaren, bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt je persoonlijke of zakelijke doelen te halen. Of wanneer je als team blijft hangen in oude routines. Want ja ‘old habits die hard’, nietwaar? Mij gaat het erom het beste uit IT-initiatieven te halen, door de juiste aandacht te geven aan de mensen die het moeten waarmaken. Als je meer van me wilt weten bekijk dan hier mijn CV of neem contact op.

 

* Dat alles mogelijk is heb ik recentelijk ook zelf weer mogen ervaren. Vanwege gezondheidsproblemen van mijn geliefde partner hebben we het roer omgegooid. Van de Randstedelijke drukte zijn we in 2018 in Friesland beland. Daar heb ik al mijn skills aangewend om mijn Terpboerderij Stilleven te verbouwen tot een unieke vergaderfaciliteit met overnachtingsmogelijkheden. Ik heb mijn doel van toen gerealiseerd. Met een duidelijke visie en veel durf, creativiteit, doorzetting en projectskills.

Noord-Oost Nederland is mijn vaste werkgebied. Vanuit Terpboerderij Stilleven – de monumentale boerderij met met vergaderfaciliteiten en overnachtingsmogelijkheden voor 8 personen – ondersteun ik samen met Lex List van 2XL Interim Management en Rob Miggelbrink van Deinceps IT Consulting (juli ’23) IT-organisaties die actief zijn in de noord-oostelijke regio. Want ook hier is heel veel te doen en we zitten graag dichtbij onze klanten.

Neem gerust een kijkje op de site van Terpboerderij Stilleven, dan krijg je een indruk van een van de meest bijzondere projecten die ik ooit gerealiseerd heb.

Tijdens mijn jarenlange ervaring op alle niveaus binnen IT-organisaties heb ik een scherpe kijk ontwikkeld op verschillende ontwikkelingsfacetten van IT-professionals, -teams en de IT-organisatie. In 2006 ben ik verzelfstandigd en richtte BePresent op met als motto: “Presenteer jezelf, laat jezelf zien. Als persoon, als bedrijf. Be present, hier en nu!”

Nu coach ik IT-professionals in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en adviseer ik IT-executives rondom hun dagelijkse uitdaging om de IT-functie binnen hun organisatie optimaal te laten draaien. Daarbij ligt mijn focus op de ontwikkeling van niet-technische skills zoals communicatie, aansluiting vinden bij klanten, verdiepen in bedrijfsdoelen, motiveren, overtuigen, ‘nee’ kunnen zeggen en meer. Het hogere doel is een gemotiveerde en loyale workforce, tevreden klanten en goede (bedrijfs)resultaten.

Onderzoek toont aan dat missie, visie én kernwaarden de belangrijkste redenen zijn voor mensen om bij een organisatie te willen werken. Ook ik hanteer ze. Als leidraad voor mijn werk, waarvoor ik sta en waarop je mij altijd kunt aanspreken. Ooit geleerd bij het mooie IT-bedrijf CMG waar ik ruim 10 jaar heb gewerkt, staan deze kernwaarden nog steeds als een huis voor mij…

OPEN: Ik zet me in voor een plezierige werksfeer waarin we in openheid kunnen samenwerken. Dit betekent onder andere zeggen wat je doet en doen wat je zegt. In een sfeer waar ruimte is voor eerlijke feedback en verbeterkansen, en waar ondersteuning wordt geboden aan hen die het nodig hebben. Een werkomgeving die losstaat van dubbele agenda’s, geheimzinnig gedoe en uitsluiting.

EERLIJK: Eerlijk zijn betekent steeds de waarheid vertellen. Dus ook durven zeggen “Ik weet het niet”, of “Ik kan mijn afspraak niet nakomen.” Met een welgemeend “Sorry!” er achteraan. In deze tijd van razendsnelle ontwikkelingen (in IT) en informatieoverload (door IT) gebeurt het steeds vaker dat je achter de feiten aanloopt. Logisch. Niet leuk, gewoon harde realiteit. Ook ik weet niet alles. Wanneer een klant beter geholpen is met expertise buiten mijn eigen domein, dan help ik ze de juiste deskundigheid vinden.

GELIJKWAARDIG: Wat bovenal geldt, iedereen is voor mij gelijkwaardig. Of je nu de CEO bent, of een beginnend stagiair. Dus, geen speciale privileges op basis van rangen of standen. Gelijkwaardig wil overigens niet zeggen dat iedereen gelijk is. Het gaat erom dat je iedereen gelijk behandelt, een ieders mening en ideeën serieus neemt en dus ook geen onderscheid maakt o.b.v. achtergrond, afkomst, leeftijd, gender, etc.

WORK HARD, PLAY HARD: Ik ondersteun de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mijn klanten. Dit vergt serieuze aandacht en betrokkenheid van mij als adviseur/coach. Als klant moet je er dus op kunnen vertrouwen dat jouw adviseur er steeds voor je is. Van begin tot eind. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Daar werk ik hard aan en moet keuzes maken. Soms zijn die moeilijk, maar ik maak ze wel. Zo heb ik in 2021 een masteropleiding NLP-coaching afgerond omdat ik het nog vond om beter te weten wat mensen beweegt en waardoor. Daarnaast heb ik nog steeds veel verstand van IT en heel veel ervaring in dit mooie vakgebied. En na een flinke inspanning, of wanneer iets afgerond is, is er ook tijd voor serieuze ontspanning: “Work hard, play hard…”, zoals de Britten zeggen.

 

Over kernwaarden gesproken: Heb jij die gedefinieerd? En zijn ze gecommuniceerd? En waaruit blijkt dat die nagestreefd – of beter nog – nageleefd worden? Weet dat jouw mensen richting nodig hebben. Ik kan je daarbij helpen.

Coachingspraktijk BePresent - Terpboerderij Stilleven
Ik heb het voorrecht om elke dag te mogen werken vanuit mijn eigen, bijzondere en zeer inspirerende vestigingsplek Terpboerderij Stilleven in het pittoreske Jannum. Voorzien van alle gemakken en middelen, biedt deze locatie ook uitstekende mogelijkheden als uitvalsbasis voor mijn klanten die in alle rust willen vergaderen, waar we coachingsessies houden en teambuildingactiviteiten organiseren.

Wat is jouw missie?

Wanneer je knelpunten ervaart – persoonlijk of binnen je organisatie – of je mist richting, dan kom je nooit bij je doel. Wil je dat veranderen? Neem contact op voor een eerste vrijblijvend gesprek. Dan stellen we samen vast of en wat ik voor je kan doen om jouw doel te bereiken.

Tel.: 06 5111 0090