Mannetjesmaker in de IT
IT reputatiemanagement: damage control of succesfactor
10 juni 2017
De goede dingen doen in 2017
20 juni 2017

Mannetjesmaker in de IT

Als CIO of IT-executive heb je een ingewikkelde opdracht, je werk is niet altijd makkelijk. Je eigen personeel verwacht veel van je, maar ook je klanten die je vroeger collega’s noemde, stellen hoge eisen aan je werk. Alles stopt bij jou, dat is niet eenvoudig en soms verschrikkelijk moeilijk. Wie helpt jou in je werk en met je richting?

door Jan MassierCommuniceren, Google vertelde het onlangs maar weer eens, is de oplossing. Naar alle partijen die wat van je willen. Ze verlangen dat je hen op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen, nu, morgen en straks. Maar hoe doe je dat en hoe bescherm je je eigen reputatie? Allemaal zaken waar je zeker in je werk niet alle tijd voor hebt.Op 17 december j.l. in de kranten een in memoriam van de Amerikaan David Garth (1930-2014). Man met de reputatie van mannetjesmaker. Zo hielp hij diverse politici in het zadel. Hem lukte het o.a. als enige vier mannen burgemeester van New York te laten worden. Hoe hem dat steeds lukte? (De Volkskrant) “Hij was een politicus die wist hoe hij televisie moest gebruiken, in plaats van een televisieman die politici van advies diende.”Net als die mannen van Garth kunnen ook CIO’s en andere leiders in de IT wel wat hulp gebruiken. Zij zijn – net als politici – erg kwetsbaar en moeten aldoor presteren. Gemiddeld tweeënhalf tot drie jaar zitten ze op hun plek. CIO: Career Is Over, wordt dan gezegd. Vandaar mijn overtuiging dat leiders in IT geholpen moeten worden. Maar dan uit de hoek van communicatie. En niet van een communicatieman die een CIO van advies bedient, maar van een IT-er die weet hoe hij communicatie moet inzetten! Net als Garth. Helaas zijn ze zeldzaam.Er is veel te doen dus wacht niet te lang. Hoe sneller je begint, hoe eerder je voorop loopt en je organisatie en medewerkers voelen hoe het zit. Dat je de IT-leider bent en je programma’s leidt, voor de organisatie en vooral voor de business.

Jan Massier is een IT professional met brede marketing & communicatie ervaring. Als communicatie-expert ondersteunt en beschermt hij IT-leiders bij de uitvoering van hun complexe taken. m +31 (0)6 5111 0090 linkedin_logo_Jan Massier

%d bloggers liken dit: