In ieder mens schuilt een ondernemer. Ook jij hebt al zoveel ondernomen in je leven. Ondernemer zijn betekent ook: een eigen bedrijf runnen. Op jouw manier, zoals jij bent. Zelf aan het stuur zitten op weg naar jouw succes. Daarvoor heb je meer dan een goed idee en een portie lef nodig. Soms gaan dingen wankelen. Is mijn product wel okay, houd ik het financieel vol, wat doe ik zelf, wat laat ik anderen doen? Hoe pak ik die crisis aan, wat ga ik anders doen? De bedrijfscoach laat jou de antwoorden vinden.

Deze vorm van coaching is geschikt voor (startende) ondernemers met vragen zoals:

  • Je bent (een startende) ondernemer en zoekt een objectief klankboard
  • Je ziet er tegenop veranderingen in je bedrijf door te voeren
  • Je wilt dat je personeel gemotiveerder wordt
  • De markt verandert snel. Wat zijn mijn opties en hoe pak ik die op?
  • Je vindt delegeren (loslaten) lastig waardoor je te veel dingen zelf doet
  • Je wilt meer omzet genereren en weet even niet hoe
  • Je staat voor een aanzienlijke investering maar twijfelt
  • Je bedrijf ondervindt steeds meer concurrentie, wat nu?
  • Als eigenaar wil je een stapje terugdoen, maar vindt dat lastig

‘Ken uzelf’, zegt het opschrift op de tempel van Delphi. Mijn aanpak is erop gericht jezelf als ondernemer en mens nog beter te leren kennen. Want je haalt met mij een ervaren klankbord je onderneming binnen. Als coach luister ik naar je uitdaging en analyseer deze vanuit het perspectief van al je stakeholders. Daarvan ben jij de belangrijkste. We kijken samen waar je de samenhang tussen de verschillende facetten van je bedrijfsvoering kunt versterken.

Heb je al een concreet doel waar je naartoe werkt? Heel mooi. Nog niet? Dan stellen we jouw doel vast, SMART. We gaan kijken naar de haalbaarheid, benodigde middelen, aanpassingen en managementstijl die dat vergt. Dat kan betekenen dat we gaan opruimen wat jou belemmert. Ook gaan we samen op zoek naar wat jou in beweging brengt. Heel natuurlijk, inspirerend en motiverend.

In mijn praktijk maak ik gebruik van NLP-technieken en oefeningen. Bijvoorbeeld om je zwaktes om te buigen in jouw voordeel. Ook ruimen we jouw belemmerende overtuigingen op. Oefeningen met uitkomsten die soms confronterend zijn. Daarmee laat ik je niet zitten. Want je zult ze ervaren als leermomenten. Inzichten waarmee je verder kunt en weer grip krijgt op de uitdagingen van jouw onderneming.

BePresent business coaching

Volgt jouw onderneming nog steeds het juiste doel? En is dit doel scherp geformuleerd en uitgelegd aan je collega’s? Een onderneming presteert beter wanneer zijn missie, visie en strategie glashelder zijn. Bij alle stakeholders. Bovendien functioneert jouw onderneming beter als ook de samenhang tussen de verschillende facetten van je bedrijfsvoering goed geborgd is. Hoe staat het daarmee?

Dit zijn strategische vraagstukken die in elke onderneming voorkomen. In het begin, na verloop van tijd. Kan jouw onderneming wel een strategie check-up gebruiken? Wil jij de doelstelling of bedrijfsvoering van je onderneming aanscherpen? We kunnen er samen mee aan de slag.

BePresent Bedrijfscoaching

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek behoort tot de mogelijkheden. Bel me maar: 06 5111 0090