Praktijk

Even kennismaken met BePresent, praktijk voor personal -, job- en bedrijfscoaching. Ook stel ik mijzelf – Jan Massier – even aan je voor. Want ik ben de mens achter BePresent. Lees hier hoe ik te werk ga en wat je mag verwachten.

Wanneer je besluit hulp in te roepen van een coach, dan heb je al een grote stap gezet. Je bent je immers bewust van een probleem, een klacht of een belangrijke vraag. Wie is dan de beste coach voor jou? Wie kies je als mentor, als raadgever, als adviseur?

Ik vind dat een coach eerlijk en objectief moet zijn, moet beschikken over veel (levens)ervaring, en een goed luisteraar zijn. Dat ben ik allemaal. Door goed te luisteren naar jouw verhaal, ontdek ik de werkelijke intentie van je vraag. Ik krijg al snel een beeld van oorzaken, overtuigingen en mogelijke belemmeringen. Ik ga er samen met jou mee aan de slag. Dat kan soms confronterend zijn: een confrontatie met jezelf of wat er in het verleden is gebeurd. Dat geeft niks, want wat jou in de weg zit, ruimen we samen op. En dat doen we op een manier die goed is voor jou én voor je omgeving.

Certificering
Ik ben gecertificeerd NLP-coach. NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes. In mijn praktijk maak ik gebruik van effectieve NLP-oefeningen, bijvoorbeeld bij ongewenst gedrag veranderen en belemmerende overtuigingen wegnemen. Ook pas ik Timeline Therapie® (gestalt) oefeningen toe. Klik hier voor meer uitleg over NLP.

De impact van coachingsessies is groter wanneer die in alle rust plaatsvinden. Dus, niet op je werkplek, niet bij je thuis. Ergens waar we niet gestoord worden. In overleg vinden we de juiste plek. Ook de praktijkruimte in mijn gerestaureerde Terpboerderij Stilleven in Jannum is een inspirerende plek.

Online sessies zijn ook heel goed mogelijk. Teams, Zoom, Meet, FaceTime, ik ben er bekend mee. Ook daarvoor geldt: zoek voor jezelf een rustige, inspirerende plek waar je niet gestoord wordt.

Wanneer jij besluit dat we samen een de slag gaan, dan maken we daarover afspraken die goed voelen voor jou en voor mij ook goed zijn. Uitgangspunt is jouw coachingsvraag. Die is bepalend voor mijn coachingsaanpak. We spreken af hoeveel tijd we samen hieraan besteden, wat jij zelf aan tijd gaat investeren, en wat mijn honorarium is.

Een coachingsessie duurt standaard 1 uur. Soms is het beter om voor een sessie 1½ uur te nemen, dat laat ik weten. Voorafgaand aan een sessie bereid ik me voor, na afloop van een sessie verwerk ik notities en afspraken.

Wanneer ik jouw coach ben, dan kun je me altijd bellen! Ik ben altijd bereikbaar voor je om naar je te luisteren en je te adviseren.

Samen spreken we af hoeveel tijd ik besteed aan jouw coachingstraject. Een vast maandbedrag is een prettige contractvorm; je weet waar je aan toe bent. Mede bepalend voor de hoogte van dat maandbedrag is het basisuurtarief dat ik hanteer. Mocht je iets extra’s van mij vragen wat buiten onze afspraken valt, dan reken ik dat door tegen dat tarief.
Wanneer een coachingstraject door je werkgever wordt gefaciliteerd, dan maak ik daarover met jouw werkgever financiële afspraken.

Coaching is een vorm van dienstverlening dat valt onder het 21% BTW-tarief. Voor ondernemers en medewerkers uit de meeste branches is die BTW verrekenbaar.

Wat er tijdens onze sessies gebeurt valt onder mijn beroepsgeheim. Jouw problemen, verhalen en ideeën; ik kijk er niet van op. Ik respecteer je zoals je bent. Want coaching vergt openheid. Dat kan alleen als jij jouw innerlijke wereld aan mij toevertrouwt.

Op 1 januari 1965 ben ik geboren en erfde de naam van mijn grootvader: Jan Massier. Ik groeide op in een middenstandsgezin. Van jongs af aan heb ik meegeholpen in de zaak van mijn vader. Nadat ik mijn VWO-diploma heb gehaald, heb ik in 1989 een studie bedrijfskundige informatica aan de Hanzehogeschool Groningen voltooid.

Ik heb zo’n acht jaar voor Amerikaanse IT-bedrijven gewerkt, waaronder Apple. Daarna heb ik 10 jaar bij een groot Engels-Nederlands IT-consultancybedrijf gewerkt – CMG, thans CGI – waar ik onder andere vier jaar voor de Raad van Bestuur werkzaam was. Ook was ik er een aantal jaren manager van verschillende teams.

In 2006 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: Communicatiebureau BePresent dat ik in 2014 gespecialiseerd heb in verandermanagement. Sinds 2020 richt ik me volledig op het coachen van professionals die stappen willen maken met hun leven, carrière of bedrijf. Ook ben ik eigenaar van Terpboerderij Stilleven, een schitterende B&B met vergaderfaciliteiten, en begeleid ik teambuildingsessies. In mijn vrije tijd lees ik geschiedenis- en filosofieboeken, maak ik reizen naar de Himalaya, zet ik koers op mijn zeilboot en breng ik graag tijd door met vrienden. (mijn CV)

Jan Massier BePresent Coachingpraktijk
Jan Massier, coach – manager – ondernemer

Bel me voor een vrijblijvende kennismaking: 06 5111 0090